Wirén-pris på internationell pianotävling för unga pianister

Vartannat år arrangeras en pianotävling i nutida musik för unga pianister i Fribourg, Schweiz. Den åttonde tävlingen gick av stapeln 4-5 juni i år. De 30 tävlande pianisterna var mellan 6 och 19 år gamla och kom från nio länder. Arrangör är Michel Runtz, Association Jeune-Musique, och tävlingen ägde rum i aulan på musikkonservatoriet i Fribourg. Ordförande i juryn var Rena Shereshevskaya från Ryssland. Dag Wirén Stiftelsen har genom ett samarbete med tävlingen inrättat ett specialpris för den som framför Dag Wiréns musik bäst. Juryn beslutade att priset (300 CHF) gick till 14-årige Antoine Arnold från Schweiz. Antoine Arnold tävlade med att framföra Ironiska småstycken opus 19 nr 5 av Dag Wirén. Han tog emot priset av stiftelsens ordförande, Roland Sandberg.