Wiréns musik del av internationell pianotävling

Anne-Cécile Rouillier, vinnare av tävlingen
I Orléans, Frankrike, ordnas en internationell pianotävling i modern musik för unga pianister. I april 2015 fanns för första gången en möjlighet att tävla om bästa framförande av pianomusik av Dag Wirén eftersom stiftelsen inlett ett samarbete med tävlingsledningen. En handfull pianister tävlade om priset och vann gjorde 16-åriga Anne-Cécile Rouillier från Blois. Hon framförde Adagio och Presto ur opus 35. Hon spelade Wirén även den 20 juni på en konsert i Paris som ordnades för de vinnande pianisterna. Tävlingsorganisatören Mme Thinat var mycket nöjd med årets tävlande. Enligt henne har de aldrig tidigare hållit en så hög klass. Juryn ordförande. Michel Runtz, ordnar själv en liknande tävling i Schweiz vartannat år. Han blev intresserad av att inkludera musik av Wirén även i hans tävling Diskussioner pågår om detta. Dag Wirén Stiftelsen har förklarat sig villig att fortsätta medverka med ett Dag Wirén-pris i tävlingen i Orléans, som äger rum vartannat år. Så det finns sannolikt anledning att återkomma.